Persoonlijke coaching
Mariëlle van Berkom
06 41 53 41 48
info@perspectivecoaching.nl

Coach A Kid

Kids (10 tot 18 jaar) die in mijn praktijk komen om hun droom te realiseren betalen daar niets voor. Wel verwacht ik dat zij een prestatie (Pay It Forward) leveren zoals beschreven in het Coach A Kid-programma.

Mijn klanten

Zakelijk:
Gemeente Helmond, Udens College, ROC Helmond, ROC Leijgraaf, Super De Boer, Fuij Bovemij verzekeringen, Design buro, Taxi post, Fit 4 life..

Particulier:
Iedereen die het beste uit zichzelf wilt halen!...

brug.jpg

Klantvraag: Meer mezelf durven zijn en beter bestand tegen invloeden van buitenaf.
"...Soms heeft iemand een steuntje in de rug nodig. En soms kan dat steuntje komen van iemand die je nog niet kent. Vijf maanden geleden ben ik bij Mariëlle terechtgekomen; ik had behoefte aan een coach en heb die in Mariëlle gevonden. Mariëlle heeft mij door middel van gesprekken, oefeningen en diverse huiswerkopdrachten inzichten en handvaten gegeven om meer over mijzelf te leren en sterker te worden. Het was een periode met downs maar uiteindelijk – gelukkig – ook ups...."

Klantvraag: Ik heb het gevoel onzichtbaar te zijn? Dit wil ik niet meer!
''...Ik dacht altijd dat anderen mij stom vonden, terwijl ik juist aardig gevonden wilde worden. Ik durfde eigenlijk al niks meer te zeggen in het bijzijn van anderen. Bang dat ik iets stoms zou zeggen. Ik maakte me onzichtbaar. Hier was ik zo mee bezig, dat ik besloot er iets aan te doen.

Ik vond het heel fijn om hierover met Mariëlle te praten, zij laat je alles zeggen wat je kwijt wil. Ze begrijpt je, leeft met je mee en helpt je. Door middel van gesprekken en oefeningen heeft zij me beetje bij beetje mezelf leren begrijpen. Ze liet me soms versteld staan over mezelf, de dingen die ik zelf nog niet zo had gezien.
Ik wil nu nog niet graag in het middelpunt staan, maar ik ben er zeker sterker door geworden…”

extra_small_groeien.jpg
Zelf gemaakt door een klant. Het geeft haar persoonlijke groeiproces weer.

Klantvraag: Vastgelopen op het werk...en nu?...
''...Toen ik vastliep in mijn werk en niet meer wist welke kant ik op moest gaan kwam ik bij Mariëlle uit. Ik werd steeds meer geteisterd door onzekerheden en had geen vertrouwen in mezelf. Mariëlle heeft me helpen inzien dat wanneer ik de kracht in mezelf kan vinden, ik ook zonder angst vanuit die kracht kan handelen en beslissingen als vanzelf komen…”

Klantvraag: Minder perfectionistisch en streng zijn voor mezelf...
"Mariëlle heeft me laten zien hoe het leven eruit ziet wanneer je de lat niet zo hoog legt. Op een leuke, natuurlijk soms zeer confronterende manier. Ik ben 26 jaar en ben blij dat ik op deze leeftijd al in mezelf geïnvesteerd heb. Het is echt de moeite waard! Ja inderdaad het kost je moeite, maar je krijgt er heel veel voor terug....."


Klantvraag: Ik zoek naar de rust en balans in mezelf...?!
''Perspective Coaching was voor mij een onbekend traject wat mij zou kunnen helpen om balans en rust te vinden met mezelf en de omgeving waarin ik woon, leef en beweeg. Door nieuwe inzichten heb ik inderdaad gevonden naar dat waar ik op zoek naar was. Wanneer je zoekende bent naar antwoorden vind je ze altijd bij jezelf, maar juist dat is niet eenvoudig! Dit traject en met name Mariëlle heeft me hier onwijs bij geholpen. Ik raad daarom iedereen aan voor zowel prive, als professioneel om te gaan ervaren wat ik ook ervaren heb!…”

Als tip: gebruik een voice recorder, dan kun je aandachtiger de gesprekken volgen en het naderhand op je gemak nog terug luisteren.

Klantvraag: Wat is mijn passie?
“ Al een hele tijd had ik geen uitdagingen meer en liep er veel in mijn leven niet zoals ik het gepland had. Na 7 jaar ondernemer te zijn geweest, wist ik het even niet meer.
Ik begon een zoektocht naar mezelf. Ervan overtuigd dat ik beslist iets anders wilde doen en het goed wilde aanpakken heb ik een afspraak gemaakt met Mariëlle… Dankzij deze coachingsgesprekken leerde ik dichtbij mezelf blijven. Ik heb weer uitdagingen ontdekt en voel me weer topfit. Ik heb er veel baat bij gehad en hoop dat anderen hier ook hun voordeel mee kunnen doen.”


Klantvraag: Ik wil meer rust in mijn hoofd...
“… Wat een luxe om even tijd voor mezelf te nemen en iemand te 'hebben' die er helemaal voor mij is. Maar Mariëlle heeft me wel laten werken. Door haar scherpzinnigheid en professionele aanpak moest ik wel. Achteraf gezien wist ik het eigenlijk allemaal al, maar het DOEN kwam er nooit van. Mariëlle was hét steuntje in de rug dat ik nodig had. En soms ook die stok achter de deur…”

Klantvraag: Nee leren zeggen...
“Door haar natuurlijke maar ook doortastende manier heb ik mezelf beter leren kennen. Soms vond ik het lastig de juiste woorden te vinden, maar door concrete technieken te gebruiken, lukte me dat steeds beter. Ik kreeg hierdoor een duidelijk beeld wat me afremde en waar ik naar toe wilde.
Dit coachingstraject heeft mij geholpen daar te komen. ”


Klantvraag: Opener en duidelijker communiceren...
“…Ik voelde me snel op mijn gemak. Gelukkig maar want het was niet altijd makkelijk of leuk om in de spiegel te kijken. Mariëlle brengt dit op een duidelijke maar niet kwetsende manier, het heeft me wel aan het denken gezet…''

Klantvraag: Weten wat ik wil en focus houden...
''...Ik vond Mariëlle's aanpak heel prettig, ze stimuleerde op een positieve manier. Na een aantal gesprekken heb ik mijn focus voor de toekomst helder gekregen. Ik weet weer welke kant ik op wil en kan weer doelgericht werken…”

Klantvraag (man en vrouw): Samen weten waar we aan willen werken en waar we naar toe gaan...
Door heel veel hectische omgevingsfactoren en het snelle en volle ritme van een ‘gewone’ dag, merkten we op een gegeven moment dat we elk op onze eigen manier apart aan een gedeelte van ons leven en ons gezin werkten. Voor ons gevoel ontbrak het ‘samen’, samen-werken; de gezamenlijke koers ontbrak.
Met de waardevolle handreikingen van Mariëlle hervonden we ons samenwerken en de koers kunnen we nu ook weer samen uitzetten en aanhouden. Confronterend en uitdagend, maar juist dát leidde tot het terugvinden van ons samen, ons (zelf-) vertrouwen, onze daadkracht.